ZONDAG 29 OKTOBER 2017 SLOTMEETING 2017

Wat een prachtige slotmeeting! Vanaf 13.00 uur starten we met 1 Arabierenren, 2 volbloedrennen en 8 draverijen. EN bovenal 2 ponyrennen extra ingepland voor het sport jeugdprogramma ZAPPSPORT NPO 3.

Daarmee sluiten we een moeizaam seizoen af, dat op 16 April jl, 1ste Paasdag, begon en door de omstandigheden nu dus pas de 11de koersdag als laatste in 2017 volgt. De wet van Murphy heeft ons het hele jaar achtervolgd. Ook as zondag moet u via de omleidingen Duindigt bereiken en verlaten. Houdt daar helaas rekening mee. Hoewel het werk rondom de Amerikaanse Ambassade vrij moeizaam verloopt, gaan wij er toch vanuit dat u de laatste zondag van Maart 2018 ons weer normaal via de Waalsdorperlaan kunt bereiken!!!

Maar blijf komende zondag niet weg!!!! Voor de 3 rennen hebben de Duindigt huistrainers extra hun best gedaan en komen er naast de DARC ren die 2 volbloedrennen. Volg daarbij onze presentatoren van Studio Duindigt die de laatste keren in vorm waren en u de juiste winnaars aangaven. Wij rekenen weer op hun inzicht.

Alleen de 2jarigen stakes heeft 7 deelnemers. De andere 7 draverijen hebben er 9 en meer. Goed geteld komen er in totaal 100 paarden aan de start en 25 pony’s.

Ook valt de beslissing in Nakoersen Duindigt Paradepaard 2017. De koplopers Graham Convital en Fabio Bianco komen allebei aan de start en hebben beide bijna dezelfde kansen op die titel. Spannend. Wel jammer dat het Kampioenschap van Nederland wegens de smalle top (onvoldoende, minimaal 7 deelnemers) geen doorgang vindt.

De 2 pony koersen hebben resp. 12 en 13 deelnemers met veel nieuwe gezichten. De jeugd doet het goed op Duindigt! en wij hopen de Adrie de Vries (Nederlands international meer dan bekende top jockey) van de toekomst te zien.

Vanwege door de ingegane wintertijd vroeger invallend duisternis starten wij om 13.00 uur en is de laatste draverij rond 16.45 uur. De rondleiding vanuit het museum start dan om 12.15 uur. Mister Duindigt Piet Borsboom brengt u alle ins en outs bij , niet alleen over het verschil tussen een volbloed en draver, maar ook wat over de geschiedenis van 111 jaar Duindigt , maar nog belangrijker hoe u op het juiste paard kunt wedden.
WELKOM en graag ook weer tot volgend jaar te beginnen op zondag 25 maart 2018.

 

Programma Duindigt 29 oktober – Word-document

Programma Duindigt 29 oktober – PDF-file