ZONDAG 23 JULI 2017 Ladies Day

DUINDIGT ZONDAG 23 JULI 2017
Ladies Day

Met de Buitenzorg prijs openen we zondag een alleraardigst programma van 8 koersen, waarvan 7 draverijen en 1 Arabische volbloedren.
Die Arabierenren telt een internationaal gezelschap van Europese lady riders. Onze nationale trots Cindy Klinkenberg neemt het op tegen 8 dames uit oa Noorwegen, Ierland en Spanje om een paar vertegenwoordigsters te noemen. De naamgeefster, Sheika Fatima Bint Mubarak Al Nahyan kan thuis, net als u indien afwezig, via de live stream alles volgen. In de Arabische landen zijn draverijen onbekend, maar een half uurtje later kan zij ook de Emirates Ladies Challange Throphy volgen. 9 doorgewinterde Nederlandse amatrices nemen het dan tegen elkaar op. Fakir Oldeson kan die titel wel eens opeisen.

Voor het 5de en 6de onderdeel van het programma strijden 7 merries in de Duindigt 3 jarigen stakes. Dat beloofd een heus spektakel te worden, waarbij een voorlopige rangorde voor de (merrie) derby bepaald kan worden. In het slotnummer rond half 5 doen de hengsen en ruins dat. 8 mannen strijden daarin naar die voorlopige posities.

Die 4 voornaamste koersen worden omringd door 2 koersen, waarin de nieuwkomers proberen door te gaan breken, een leuke kwartet draverij en een spannende grasbaankoers.

Om 12.30 uur starten we vanuit het museum met de rondleiding. Uiteraard besteedt het museum aandacht aan de historie van de mooie draf- en Rensport. Loop als u nog niet Buitenzorg bent vanwege verliezende weddenschap nog eens langs om draf- en rensport cultuur te snuiven. Om 13.00 uur start de kwalificatiedraverij. (De deelnemer moet aantonen dat hij waardig uw inzet kan verdedigen). Rond half 5 mag u huiswaarts keren, waarbij wij u nu al bedanken voor uw bezoek.

Programma Duindigt 23 juli