ZONDAG 14 OKTOBER 2018 WESTLAND DAG OP DUINDIGT

Deze zondag staat in het teken van het Westland. Een groot aantal ondernemers steunen deze middag, die in het teken staat van de KEES VERKERK TROFEE.

In het Westland is Kees Verkerk een legende. Vernoemd naar de schaatser Kees Verkerk heeft de flegmatieke draver met zijn stayerscapaciteiten een sport historie geschreven. Hier is dat even te uitgebreid om die mooie geschiedenis te beschrijven, maar in het museum in de Hall of Fame kunt u de carrière en de ontmoetingen tussen de legendarische naamgenoten tot u nemen.

Het heeft even moeite gekost om in de topklasse over de stayersafstand tot de deelnemers te komen, maar dankzij onze vriendschapsband met drafbaan Waregem zijn er top stayers aan de start. Naast onze geweldige Durk M Boko zijn er de Belgische Ustang Ludois en Unkir d’Oo en de Nederlandse Tsar d’Andain als grote blikvangers aan de start.. Bij deze 4 kleppers zal de krans niet misstaan!

Met in totaal 9 draverijen en uiteraard wat rennen is het meer dan de moeite waard om zich richtting Wassenaar te verplaatsen. Met een plaats bij de 1ste 3 kan Graham Convital zijn 2de titel Duindigt’s Nakoersen paradepaard zeker stellen. Dat wordt ook een unieke prestatie voor trainer Carel Roodenrijs, die daarmee dan ver afstand neemt van zijn collega’s in de titelstand.

Een programma uitschrijven is altijd veel wikken en wegen, waarbij je het nooit goed doet. Objectief blijven is daarbij wel het uitgangspunt. Deze meeting is die missie wel bijzonder geslaagd, want bij 3 uitschrijvingen was de toeloop groter dan mogelijk verwacht en is er gesplist naar nog eens 3 draverijen.

Die 6 koersen hebben daarmee een zeer evenwichtige samenstelling gekregen waardoor een uitgesproken favoriet kiezen lastig is geworden.

Zoals gebruikelijk is de 1ste start om 13.30 uur en rond de klok van 17.00 uur de finale. Uiteraard de rondleiding, die start vanuit de hall of Fame van het museum op de 1ste etage van de grote tribune. Mooi om even een tribute aan de legende Kees verkerk te geven. Uiteraard is daar veel meer te zien om beter kennis te maken met de mooie Draf- en Rensport.

 

Programma Duindigt 14 oktober – PDF-File

Programma Duindigt 14 oktober – Word-Document