ZONDAG 14 APRIL 2019 SEIZOENSTARTRENBAAN DUINDIGT

Dank u wel, dames en heren eigenaren, trainers en rijders voor uw inzet om de openingsmeeting  van dit moeilijke seizoen zo simpel te doen slagen. UNIEK.

Dat is het woord dat te binnen schoot om dit mooie programma van 2 volbloed rennen en 7  draverijen van start te laten gaan en aan te kondigen. Echt bijzonder is dat alleen  1 volbloed ren 8 deelnemers kent en de overige 8 wedstrijden 9 of meer deelnemers kent.  Daar was zeker niet op gerekend en maakt het nu zelfs moeilijk om een keuze te doen uit het aanbod en hier een tipje van de sluier op te lichten.

Bij de volbloed rennen valt op dat de Belgische topjockey Stephan Hellyn gecontracteerd is naast Anna van den Troost, die vorig jaar hier ook heel wat zeges optekende.  Ook paradepaard Hardy Black. We verwachten dus spannende aankomsten in de 2de en 5de koers, die hiervoor aangemerkt zijn.

Bij de 7 draverijen gaan er 2 over de grasbaan. Maar geheel boven verwachting gaat het geprogrammeerde hoofdnummer door.  Even na 16.30 uur gaan die 9 toppers van start met 3 smaakmakers van het vorig seizoen. Met nr. 4 Massai en nr.7 Fabio Bianco en Nr.9 Durk M Boko..

In de 4de koers, de sprint 0ver 1609m komt paradepaard Graham Convital aan de start. Die treft het niet met startnummer 10. Maar hij kan heel veel hier op zijn thuisbaan. In de 1ste grasbaan koers komt kortebaanspecialist en alleskunner Eliot Charisma aan de start, maar treft daarbij ook Golden Avenue, die vorig eveneens in overwinningen grossierde. In de laatste koers de grasbaan specialist Come on Scott, die te maken krijgt met Boss Dry, die afgelopen donderdag een puike kwalificatie liet zin.

Kortom een heerlijk programma dat de 1ste start heeft om 13.30 uur  en u rond de klok van vijf de laatste start van de dag voorschotelt.  Naast de aanpassing van het BTW tarief zijn de overige kosten ook met meer dan de inflatie index gestegen.  De toegangsprijs is dan ook aangepast naar € 9 voor volwassenen en €6 voor 65+, de Hofpas en Studentenpas.

Uiteraard is het museum geopend tot ca. 16.00 uur. Daarvandaan vertrekt ook rond 12.45 uur de rondleiding. Alle informatie etc natuurlijk bij onze dame in de infostand. Wij rekenen op u komende zondag en veel succes met de weddenschappen.

Programma Duindigt 14 april – PDF

Programma Duindigt 14 april – Word-documents