Woensdag 25 juli Draverijen en PMU koersen

DUINDIGT WOENSDAG 25 JULI 2018 VRIJ ENTREE 2de PMU MEETING 1ste START OM 10.45 UUR ATTENTIE VOOR DE STARTTIJD!!!!!!!!!!!!!!!

Het is even wennen aan het programma voor komende woensdag. Allereerst omdat het een doordeweekse meeting is en ten tweede dat er geen volbloed rennen van start gaan..
Dankzij de medewerking van de dames en heren eigenaren en trainers van dravers is de sportafdeling van het bondsbureau erin geslaagd een mooie PMU meeting in elkaar te draaien van 8 draverijen.

Duindigt zonder rensport is eigenlijk Snip zonder Snap. Ondanks dat het er bij de voorinschrijvingen bij de volbloeds voldoende animo bleek te zijn voor deze woensdag bleef de definitieve startaangifte uit. Ondanks de grote droogte was de hardheid van de renbaan op zondag 8 juli door een goed sproeiprogramma goed te noemen en zijn er geen klachten genoteerd. Dat sproeiprogramma stond ook op voor komende woensdag. Dat stelt renbaan duindigt wel wat teleur, mede omdat zij dit seizoen een redelijk prijzengeld garandeerde. De sectie rensport toont zich hier toch wat zwak, zeker als de uitschreven condities niet optimaal te noemen waren en er geen correcties hebben plaatsgevonden..

Maar goed omwille van de franse wedmarkt gaan we vroeg van start met 5 koersen die live naar Frankrijk gaan. We starten met 2 koersen voor de franse dravers. 7 dames dravers trappen af met grote kans dat het een payday wordt voor Emeraude Jiji. Daarna volgen er 9 dravers over het gras over 2800 meter. Een mooie stayerskoers. Daarna volgen 3 spannende draverijen met resp. 12, 13 en 11 deelnemers. Daar staan wat 3 jarige paarden in, die niet zouden misstaan de Derby Trial Stakes..

Die Derby Trial Stakes is met 6 paarden wat onderbezet, maar bulkt van de kwaliteit. In het oog springen Zion Font en Ilclassico Renka, die onlangs op Groningen de klassieke Sweepstakes hengsten won. Tot slot eindigen we rond 14.00 uur met de subtop. Met de kemphanen Graham Convital en Massai.

EN wij verwachten u vroeg. In de kwalificatieproef rond 10.05 en 10.15 uur komt na een blessure onze blikvanger niet alleen hier in Nederland maar in heel Europa, GOOFY GREENWOOD bewijzen dat hij weer het oude niveau gaat halen om alle drafbanen weer te veroveren.

Om 10.00 uur start dan de rondleiding en is uiteraard het museum gratis toegankelijk.
In deze heerlijke vakantietijd een heerlijke lunchmeeting om niet te missen
Tot woensdag.

Programma Duindigt 25 juli Word-document

Programma Duindigt 25 juli – PDF