OP MOEDERDAG NAAR RENBAAN DUINDIGT WASSENAAR

Komende zondag verzorgt Renbaan Duindigt een 9tal wedstrijden. Gebruikelijk beginnen we met de volbloed rennen. Dit keer is er wederom geen uitzondering. Als echte rensport liefhebber mag u helemaal niet overslaan!!!!
André Best en Rebecca Danz komen over uit Duitsland en voor de 3de keer op rij kan Stephen Hellyh uit België mogelijk de naast de bloemen de prijs op halen. We hebben het over het W.J. Jochems Memoriaal, een klassieke ren. Prachtig bezet met 12 deelnemers en als 5de koers als middelpunt te verrijden. Maar ook in de andere ren, de Jules Favre prijs komen deze 3 toppers aan de start. De 10 starters verschillen onderling zeer weinig en belooft dus een spannende aankomst. Zoals gebruikelijk zijn de volbloed rennen voor in het programma een de koers start als 2de onderdeel even voor 14.00 uur..
Ook de 7 draverijen zijn goed bezet. Naast wat toppers in de dop, zoals bijv. Jesse Schermer en Piet de Wit staan er de gerenommeerde namen zoals Graham Convital En Happy Hollandia aan de start. De grasbaan koersen zijn dit jaar ook zeer spectaculair. De kwartet koers is dan ook gevuld met 12 van die kanjers. In de hoogste klasse starten er 9 over de lange afstand. Golden Avenue, Come on Scott en Co Swagerman. Wij kennen die winnaar nog niet over die 2800 meter.
Natuurlijk met het naderen van de zomer maanden hebben we meer. Om 12.45 uur is er een wedstrijd voor renponies over 600 meter. Dat is een voorzichtige herstart, Daarnaast hebben we nog meer zenuwachtige moeders!!!. Na koers 7 komen de minidravers aan de start. Ook daar is de jeugd zeer enthousiast mee bezig.. De kleine shetlanders krijgen een royale voorsprong ten opzichte de wat grotere maat ponies.
Tot slot hebben we bezoek van een groep van ca. 200 studenten uit Rotterdam, die het 2de gedeelte van de grote tribune gaan bezetten en bij de totobus kunnen spelen. Daarnaast komt omroep WNL voor het economisch programma Stand van het Land de hele middag filmen. Hun thema is de het gokken/spelen met de nieuwe kansspel belasting regels in de hand. U kunt aan de opnameleider aangeven dat u niet in beeld wilt.
Uiteraard kan onze Ria vanuit de infostand al uw vragen beantwoorden. Els doet vanaf 12.40 uur (5 minuten eerder vanwege die ponyren) de rondleiding vanuit het museum. Daar kunt dan ook terecht tot ca.16.00 uur voor niet alleen de geschiedenis van de Draf- en Rensport, maar ook die van 113 jaar Renbaan Duindigt.

 

Programma Duindigt 12 mei – Word-document

Programma Duindigt 12 mei – PDF-File