NABESCHOUWING GROTE PRIJS DER LAGE LANDEN ZONDAG 30 JUNI 2019

Ubanioooooo!!! Wat een titanenstrijd die laatste rechte lijn tussen 2 meesters op de Sulky. Le diable Belge Jos Verbeek en onze Hugo Langeweg, de witte. De dekselse Belg was op de streep juist de baas. Urbanio van Duindigt fans , de familie Westgeest en vaak ook sponsor hier, verbeterde natuurlijk zijn 2de plaats van 2018 en gaat natuurlijk voor herhaling volgend jaar. Die Hooters USA was overigens als 5jarige ook wel een revelatie zo tegen oudere leeftijdsgenoten, die veel meer die harde koerservaring hebben om het parcours over 2600 m bandenstart in de goede km. tijd af te leggen van 1.16.1. De andere Duindigt favoriet Durk M Boko ook fantastisch derde voor de Belg Balando.
Maar er was op het gezellige drukke Duindigt met entertainment van de zingende marskramer enorm veel meer sportplezier te beleven. In beginnersklasse Jank Summerland , die bij zijn debuut sterk naar de overwinning liep en klassieke inspiraties toonde. Een herboren Ignacio die een scherp record vestigde over de sprint.
De volbloed Shiny Blue die met leerling Rob Haedens liet zien dat zij op 10 jarige leeftijd aan een 2de jeugd begonnen is. En dan de verrassing van de dag, Gabor Rais, die verbluffend uithaalde en zorgde het trio niet voorspeld werd. Eindelijk Ivo Baldwin, die weer aantoonde dat hij na een lange periode van tegenslag dat hij nog heel veel mooie dingen gaat laten zien.
En tot slot was er de geweldige uitsmijter met een weergaloze Graham Convital, 2 jaar al Duindigt’s nakoersen paradepaard, Amateur Erik van en Bergh heeft een bijzondere verstandhouding met hem en zorgde ervoor dat Graham Convital de snelste tijd van de Dag uit zijn voeten roffelde. Wat een kanjer en mooie punten richting zijn 3de titel.
Dat kunt u allemaal mee beleven op de komende koersdagen in juli en augustus, Op 12 juli as een lunchmeeting vanaf 12.00 uur. Met op zondag 21 juli wederom mooie koersen met o.a. studentenvereniging Quintus op bezoek en mini’s. Op 15 augustus een meeting met koersen in samenspraak met de Franse wedaanbieder PMU en de derby selecties. De big day 25 augustus met de derby en een mooie Franse toegift op 28 augustus. Duindigt u mag het niet missen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat u zeker niet mag vergeten is komende donderdag 4 juli: 21.15 uur NPO 2 het programma Stand van het Land. Het economisch beschouwend nieuwsreview van WNL met het thema gokken en de nieuwe kansspelbelastingwet ingaande over ruim een jaar. Als er geen aanpassing komt een zwaar zwaard van Damocles boven het Draf- en Rensport hoofd. Het programma geeft geen mening maar feiten en zorgt daarvoor dat wij wel nog steeds potentie hebben.