Mooie Paas-meeting zondag 16 april

Het wordt een vrolijk pasen zondag op Duindigt met 2 volbloedrennen en 7 draverijen.

Een mooi gevarieerd programma. In de eerste ren strijden 9 volbloeds over 1300 m. Later op de middag nog eens 11 volbloeds over 2000 m.

De groene grasmat wordt toch goed beproefd. Het heilige Duindigt gras is ook in trek bij de dravers. Want de inschrijvingen lieten een splitsing toe met 18 deelnemers.

In de grote paas-prijs treft de Nederlandse crack Zorba Oldeson de franse grootverdiener Teatro die meer dan een half miljoen euro’s winsom heeft. Teatro was deze winter nog actief op vincennes, het franse draf mekka. Ook de voormalig Duitse Derby winnaar Epo Express komt tegengas geven.

Een vrolijk pasen met de eerste start om 13.30 uur.
Rondleiding ca 12.45 uur.

De regionale pers heeft natuurlijk een mening over Duindigt. Met alle commotie, die er is geweest de laatste jaren, is dat te begrijpen.

Maar de “oude dame” Duindigt heeft veel meer veerkracht dan menigeen denkt.
Deze laatste dagen voor de Pasen is er genoeg geregeld om het u en de paarden zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor de paarden is de dravers baan naar een topconditie geprepareerd en de grasbaan is nog nooit zo groen geweest.

Voor u staat de Clingendael zaal open met nieuwe led schermen en nieuw geluid, ook voor het natje en droogje is daar door cateraar Luna uitstekend voor gezorgd. U zult vast versteld staan!
Buiten staat er 15 meter toonbank met vis, patat en andere snacks. De buitenbar is “in koers vorm” Daar kunnen de allerkleinste een “paassuprise” ophalen.

Runnerz heeft de toto hal verfrist en zorgt met nieuwe zelfbedieningskassa’s dat u nog eenvoudiger uw paard kunt spelen.

Tenslotte heeft het museum een groot led scherm buiten staan met beelden van Duindigt 2016. Dit ter ere van hun 10 jarig bestaan.

Uiterlijk Donderdag kunt u het Paas-programma voor zondag downloaden.

Programma Duindigt 16 april Word-document

Programma Duindigt 16 april PDF-file