KOERSPROGRAMMA ZONDAG 27 MEI 2018.

De spanning is er vanaf! Die laatste zondag van mei is al jaren een zorgenkindje mbt het te verrijden programma. Die zondag trekt alle belangstelling en niet alleen uit Nederland richting het Elitlop in Zweden. Naast de Prix d’Amerique de laatste zondag in Parijs is dit het andere evenement die alle aandacht en ook programmering wegzuigt.

Maar gelukkig is het dit jaar anders! Zondag 27 mei zijn de koersen meer dan vol en met veel variatie. De rensectie komt met 1 arabieren- en 1 volbloed ren met daarnaast voor de jeugd 2 ponykoersen. Ook bij de dravers is het gevarieerd. 7 draverijen en 1 kortebaanwedstrijd op het gras met 16 deelnemers. De verdeling over de dag van de deelnemers velden wordt even later beslist.

Bij de kortebaan zijn alle toppers aanwezig . De loting tegen elkaar zal doorslaggevend kunnen zijn. We noemen barbert, Blackpearl Trans R, Columbine Lep, Dutch Butenzorg, El Salvador, Femke Schermer en Southwind Raptor. Deze 9 en nog 9 anderen strijden om de 1ste prijs van €1.800. De langebaandraverijen halen niet of nauwelijks de helft van dit bedrag voor hun winnende rit. Trekpleister is daar Durk M Boko, die vanwege de startmogelijkheden zelfs voor het Paradekampioen Petite Piste ll kiest. Bij duindigt’s mei Driejarigen stakes komt stal Schermre’s Zuleika Font aan de start met nationaal kampioen Rick Ebbinge. Mooi dat zij voor duindigt kiezen en niet Zweden.

De 1ste start valt zoals gebruikelijk om 13.30 uur en rond 17.30 uur het laatste onderdeel van de dag. Uiteraard is het museum ook open en daarvan uit start rond 12.40 uur de rondleiding.

KB Duindigt – PDF-File

Programma Duindigt 27 mei – Word-document

Programma Duindigt 27 mei PDF-File