KOERSDAG ZONDAG 6 MEI 2018

Het wordt een mooie koersdag komende zondag. We hebben een vol huis. Niet alleen met 3 mooie rennen en een achttal draverijen, maar er komen ook ruim 600 studenten uit Delft op het koersplein.

De studenten van K.S.V. Sanctus Virgilius willen een lustrum feestje vieren en Duindigt wil ze dan ook graag laten kennismaken met onze draf- en rensport. Zij nemen plaats op het 2de gedeelte van de grote tribune. Maar een student zou geen student zijn als zij niet op “ontdekkingstocht” gaan. Runnerz zet extra kassa’s in, maar wij gaan ervan uit dat u hun nieuwsgierigheid ook wilt beantwoorden.

Wij verwachten nog enkele studenten groepen. Die onderhandelingen zijn nog in volle gang, maar in ieder geval woensdag 16 mei as komt de Lustrum vereniging Star uit Rotterdam met ca. 250 man. Op beide dagen is er een “duosulky” koers voor een 5tal studenten.

Zondag is het programma echter toch van een kwaliteit en daarbij wordt nu al door de weergoden aan voorjaarszon gedacht, dat u niet mag thuis blijven. De rensportliefhebbers krijgen 1 arabieren ren en 2 volbloedrennen met 8,9 en 11 paarden. Hopelijk wordt dit gemiddelde volgehouden de rest van het seizoen.

Bij die 8 draverijen zijn behoorlijk wat “reizende sterren” ingeschreven en uiteraard toppers uit het vorig koersseizoen. Denk daarbij aan Fabio Bianco en bijv. Brazil Elegance. Ook wordt het nakoersen paradepaard 2017 gehuldigd. Graham Convital. De opvolger van oa Terminator, de Dalimo’s en Fabio Bianco. Een mooi succes van en voor “hofleverancier” parade paarden, Duinndigt trainer Carel Roodenrijs.

Na 2 leuke kwalificaties start de 1ste koers om 13.30 en rond 17.15 uur de laatste start. Uiteraardis het museum open, waarvan uit rond 12.40 de rondleiding vertrekt. Zodra het dagprogramma gereed is komt dat uiteraard op facebook en de site.

Programma Duindigt 6 mei – Word-document

Programma Duindigt 6 mei – PDF-File