GROTE PRIJS DER LAGE LANDEN ZONDAG 24 JUNI 2018 START 16.45 UUR

ATTENTIE: 1ste Start om 16.45 uur. Half middag/half avond programma ivm rechtstreekse uitzending van 5 draverijen via Frankrijk Equidia en PMU vanaf 19.00 uur.

De laatste zondag van Juni is traditiegetrouw gereserveerd voor de Grote Prijs der Lage Landen. Deze 63ste editie beloofd bijzonder spannend te worden met 15 deelnemers aan de start over de afstand van 2600 meter verdeeld in 8 en 7 deelnemers in de 2de band met handicap van 25 meter. Opvallende deelnemers zijn Gouden Zweep winnaar Durk M Boko en uit de 2de band Urbanio en Twitter beide in Nederlands bezit en de 2 kilometer vreters en grootgeld verdieners Tiger Danover en Truman Dairpet ( beide over de € 500.000,00 gewonnen prijzengeld)

Maar er is meer!!! De overige 7 draverijen zijn goed bezet en de rensport heeft 1 arabieren en 1 volbloed ren. De 2de koers de President of the UAE Cup brengt 7 uitstekende arabieren aan de start met o.a. Lightning Bolt met top jockey J.B. Hamel maar ook Aoun met R. Montenegro. Een mooi duel.. Het wordt misschien bolt bij de rensport want in de volbloed ren is een groot kanshebber So Bolt met de Belgische Sara Vermeersch.

De BC Duindigt’s amateurkampioenschap is erg trek n brengt de allerbeste amateur driver aan de start. De voor de Franse wedmarkt aantrekkelijke Challenges brengen in de Bronze afdeling 11 leuke paarden aan de start, maar de Golden afdeling heeft naast Delicatesse , Ami du Pressoir ook Dikaya Pride, overgekomen uit Frankrijk aan de start.

Ook korsen we via de Nootdorp bocht over 2200 meter. Daarin valt als deelnemer Miss Mara op. In dit 3de onderdeel van de 5 wedstrijden kan Ultras As bij een goede prestatie zich aan de kop nestelen van het klassement. Bij de 3 overige koersen lijk Zoom Wise L een aankomend talent. Ook in de nu nog niet 2 genoemde draverijen staan de laatste Duindigt winnaars Vizira Mil en Hayley Jet.

Het wordt een spannende Lage Landen dag met deelnemers uit de ons omringende landen en Nederlandse eigenaren die hun buitenlandse paarden aan de start brengen. Duindigt is enorm vereerd dat zij alle komen. Uiteraard iss de geschiedenis van deze Grote Prijs der Lage Landen te bewonderen in het museum, waar om ca. 15.45 uur de rondleiding vertrekt.

 

Programma Duindigt 24 juni – PDF

Programma Duindigt 24 juni – Word-document