DUINDIGT ZONDAG 10 JUNI 2018 64ste DRAVERIJ OM DE GOUDEN ZWEEP.

Komende Zondag 10 juni start de eerste van de drie hoogtij dagen van het seizoen 2018 op Draf- en Renbaan Duindigt.

DE 64ste GOUDEN ZWEEP:
Voor de drafsport is dit decennia lang een enorme trekpleister. Iedere dravereigenaar droomt ervan even die majestueuze zweep even na de uitreiking in handen te hebben. De traditie houdt in dat direct na de overwinningsceremonie de Gouden Zweep direct weer opgeborgen wordt in de kluis.
Rond 16.00 uur strijden 8 Nederlands gefokte dravers om die titel. De winnaar van vorig jaar Durk M Boko komt zijn titel verdedigen. Fabio Bianco ook al wat jaartjes toonaangevend op de Duindigt drafbaan is zijn grootste opponent.

Traditiegetrouw is er eveneens de mini Gouden Zweep draverij. Ieder jaar strijden onze younsters met hun snelle ponnies voor hun felbegeerde Gouden Zweep titel.

OVERIG PROGRAMMA:
Naast de Gouden Zweeep gestart in 1955 door het initiatief van “de stem van de draf- en rensport in de vorige eeuw” Hans Eysvogel en PR chef NDR Cees Bergen gesteund door het Koninklijk Huis paardensport liefhebber Prins Bernhard, zijn er nog 6 draverijen en 3 rennen.
Deze zondag gaat er een mooie arabierenren van start met eveneens 2 volbloed rennen. Een daarvan gaat om ook al een jarenlange klassieker “De Wassenaarse Paauw” Eveneens traditiegetrouw overhandigt een vertegenwoordiger van de Gemeente Wassenaar deze mooie ereprijs, een prachtige zilveren paauw.

De overige 6 draverijen zijn uitstekend bezet. 13 debutanten starten over 2000 m. Holland heeft onze lichte voorkeur. Eveneens 13 deelnemers in het Bouwbedrijf Boksman kwartet. Onze 4 paarden zijn in willekeurige volgorde. Graham Convital, French Kiss, Massai en Hindy Heikant, maar er kan best een verrassing uit de bus komen. Ook de grasbaan koers telt 13 deelnemers. Golden Avenue, Gideon H Renka en de op duindigt trainende Bizar Zandbergen zijn de kanshebbers.

Livemuziek vanaf circa 17:00 uur bij de buitenbar met o.a.: Wesley Ponsen.

Rond 12.40 uur zoals gebruikelijk de rondleiding vanuit het museum. Daar kunt u vanaf de start de krans en de Gouden Zweep even bewonderen tot aan de start van de Gouden Zweep draverij. Om 13.30 uur valt de 1ste start. Rond 17:30 zal de laatste koers verreden worden. Uiteraard is het museum gratis toegankelijk en daarbij een unieke kans om van dichtbij de fraaie details van de Gouden Zweep vast te leggen op uw smartphone. Tot zondag

Entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de ingang. Let op: Contante betaling.

Volwassenen : € 7,-
65 + : € 5,-
De Hofpas bezitters: Volwassenen € 5,- en 65+ € 4,-
*Actie:
Studenten opgelet: Op vertoning van je collegekaart betaal je slechts € 5,- ipv € 7,-. Actie alleen geldig op 10 juni 2018.
Live Muziek met o.a. Wesley Ponsen bij de buitenbar vanaf circa 17:00 uur.

Heeft u een facebook-account? Like en deel onze evenement: https://www.facebook.com/events/247257149185867/

Programma Duindigt 10 juni – Word-Document

Programma Duindigt 10 juni – PDF-File