Draverijen & Rennen 14 mei 2017

De tweede zondag in mei is altijd een moeilijk te programmeren dag. Door de jaren heen is het nooit in te schatten wat vaders afgesproken krijgen om naar hun favoriete sport te gaan. Maar dit jaar kan het niet anders dat zij voor Duindigt moeten kiezen!
Het is een gevarieerd programma geworden met 2 volbloed rennen en 9 draverijen, waarvan maar liefst 4 over de grasbaan. Maar wat een toppers.
Direct beginnen we met de een leider in het paradepaard klassement Fakir Oldeson. Die ontmoet de grasbaan kampioen 2016 Candy Boko met zijn enthousiaste eigenaar Jan Voorn op de sulky. Daarna volgt een sprintkoers met Gina EMC als kanshebber. De Ascotprijs voor volbloeds over 1300m biedt kansen aan Nandolo.
De draverijen zijn vernoemt naar de top moeders uit de sport. De merrie Godiva Flevo heeft kansen in de Ineke P Bokoprijs. Een Flevofarm paard dat de Bokoprijs kan winnen. In het Realy Furniture kwartet hebben wel 8 paarden kansen voor die 4 plaatsen. In het oog springt Fabio Bianco die het met de minste winsom opneemt tegen de sub toppers.
Na de Ascot prijs gaan we naar de Epsom prijs. Qua grasmat kan Duindigt zich ook wel meten met de 2 top Engelse banen. Zinaida gaat daar voor 3 uit 3 overwinningen. Dat zou fantastisch zijn. Via Going Tranns R, Aurel d’Erebus en de snelle Knight Rider komen we aan de slotdraverij. Daarin gaat hopelijk Co Swagerman zijn reputatie als seriewinnaar 2016 op het gras weer waarmaken.
Dat laatste gebeurt rond 17.00 uur na de 1ste start om 13.30 uur. Uiteraard mag uw bezoek aan het museum niet ontbreken. Van daar uit start rond 12.45 uur de rondleiding.

Onze verwachting (tip) voor zondag moederdag.
Vanochtend hebben wij Bizar Zandbergen op het gras zien werken. Hij liet een uitstekende indruk achter.
Wij verwachten hem zeker bij de eerste 3.

Programma Duindigt 14 mei Word-document

Programma Duindigt 14 mei – PDF-file