Draverijen en Rennen 16 juni 2019

Deze zondag als koerdag is altijd wat moeilijk in te schatten. Na de Gouden Zweep en daarna de Grote Prijs der Lage Landen. Het is dan altijd wat afwachten wat voor programma er uit de bus komt. Maar we zijn zeer aangenaam verrast. Met de klassieke, jaarlijks terugkerende grote dagen in de landen om ons heen verwacht je niet dat onze nationale, maar eigenlijk meer internationale cracks aan de start staan vandaag hier op Duindigt.
Erg vereerd dat “onze” Adrie de Vries , als top jockey beter bekend en gekroond in Duitsland, Engeland, Frankrijk en de Arabische Koninkrijken en Sultanaten, in alle rennen acte de préséance geeft. En daarbij u een solide basis geeft om goede weddenschap af te sluiten.
Als Renbaan Duindigt zijn wij dan ook dank verschuldigd aan de eigenaren en trainers die Adrie de Vries hebben willen contracteren en uiteraard aan de Vries zelve, die ons wilt verrijken met zijn grote kwaliteiten.
Waar ook niet op gerekend was dat onze “kersverse” wereldkampioen pikeurs, gezien de internationale stal waaraan hij verbonden is, deze zondag Duindigt als podium gekozen heeft. Stal Engwerda brengt een viertal paarden aan de start, waarbij Rick Ebbinge dan bij een drietal de leidsels in handen neemt.
Deze 2 kampioenen kunnen voor u alleen al een mooie inspiratie zijn zondag richting Duindigt te trekken en een leuke weddenschap te gaan plaatsen.
Naast de 3 rennen, waar we al melding van maakten zij er een zestal draverijen. Daarbij gaan er dan 2 over het gras. De laatste grasbaan koers is met 14 deelnemers volledig bezet Maar ook de kwartet koers met 12 deelnemers steekt er boven uit. Uit deze 12 subtoppers is het moeilijkkiezen naar een juiste volgorde van aankomst. Bonne chanche zegt men dan!!!!!!!!
We starten om 12.45 uur met een ponyren. Even daarvoor vertrekt ook dr rondleiding vanuit het museum en loop daar wat later nog eens langs. Dat is zeer de moeite waaard!! Bij de infostand kunt u alle nadere informatie terugvinden. De eerste start is zoals gebruikelijk rond 13.30 uur. Het slotakkoord een prachtige draverij met 14 deelnemers is rond de klok van 17.00 uur.

Programma Duindigt 16 juni – PDF-File

Programma Duindigt 16 juni – Word-document