DERBYDAG 26 AUGUSTUS 2018.

Duindgt straalt! Ondanks het nijpende tekort aan dravers en volbloeds, lukte het ook deze bijzondere dag om een prachtig programma samen te stellen. Met de Merrie derby en Derby I er 10 koersen om heen te plaatsen, verdient alle dank aan de deelnemende eigenaren, trainers en rijders en hun entourge.

We starten maar even met de rensport. De Arabische volbloeds starten in de 2de koers met 9 subtoppers. In traditie hersteld , de Generaal G.J.A.A. Baron van Heemstra prijs met 9 volbloeds is zeer aantrekkelijk. Dan praten wij maar niet over de klassieker “De Haagsche Ooievaar”met de 8 beste renpaarden op Duindigt op dit moment.

MAAR Derby I trekt natuurlijk alle aandacht. De 13 driejarigen strijden rond 17.00 uur om de eeuwige roem. Het is duindigt gelukt om buurman Amerikaanse ambassadeur Mr. Pete Hoekstra te strikken om bij de winnende combinatie na de overhandiging van de ereprijzen naar het Wilhelmus te laten luisteren. De Stars and Stripes zijn dan voor Duindigt!

Ook de Merrie Derby telt 10 gelijkwaardige 3jarige dames, die in de 7de koers voor hun roem gaan.

De kwartetkoers kan met deze 12 deelnemers richting jackpot gaan. Ze doen allemaal niets voor elkaar onder. De grasbaankoers over 1900 meter ontbreekt uiteraard ook niet. De Zoran Lobell prijs over de Nootdorpbocht brengt Topper Fabio Bianco aan de start.

Diverse Duindigt sponsors hebben voor een mooi prijzenpakket gezorgd. Uw entreebewijs geeft kans op een elektrische fiets twv 1200€. Wij rekenen dan ook op uw komst met de 1ste start om 13.30 uur. Gebruikelijk om 12.40 uur de rondleiding en vanaf 13.00 uur attracties met ook 2 ponyrennen en de mini dravers Derby.

 

Programma-Duindigt-26-augustus.doc

Programma-Duindigt-26-augustus.pdf