Zondag 15 oktober Draverijen en Rennen.

Komende zondag , 15 oktober 2017, is het een beetje getinte middag op renbaan Duindigt. De franse renbanen houden meestal maar 7 koersen en dat is wat duindigt nu ook gaat doen. De mooiste franse droom zou natuurlijk zijn als wij in 2018 en volgende jaren van de huidige 2 pmu meetings uitgroeien naar 15 0f 20 op jaarbasis. Laat die droom maar waarheid worden voor het hippodroom!
Maar nu terug naar de werkelijkheid. En die is keihard! En dan gaan we nog even op de trieste Franse tour. Een graag geziene franse gast , jockey Anthony Deau, is zondag op de renbaan van Mons, in het harnas gestorven. De rensport mensen hebben aangegeven dat zij toch voor de 1ste start van de ren ter nagedachtenis aan Anthony 1 minuut stilte willen houden. Daarnaast willen zij alleen uit de startboxen met een rouwband om. Komt u dan ook respectvol naar de afzadelplaats.
Jammer is dat het Kampioenschap van Nederland onvoldoende inschrijvingen kreeg en daardoor geannuleerd is. Toch wagen wij over 14 dagen nog een poging. Gepland stond ook voor de mini’s dit kampioenschap. Onder de naam van Roos Berging wordt dit kampioenschap der mini’s gewoon verreden. Het meest constante paard op Duindigt. Het Duindigt’s Parade paard, kan goede zaken doen. Graham Convitall, kan die titel bijna niet meer ontgaan als hij zondag een 1ste of 2de plaats beloopt. Een leuk succes voor trainer Carel Roodenrijs, die daardoor ook de meest winnende trainer wordt van dit klassement. In de draverijen zijn heel wat paarden aan elkaar gewaagd, wat leuke uitbetalingen kan gaan inhouden.

De 1ste start is om 13.30 uur met daaraan vooraf de rondleiding vanuit het museum , vertrek rond 12.40 uur. Rond 16.15 uur geeft de grasbaan koers een daverend slot. Volg onze studio Duindigt presentatoren voor alle laatste informatie. Tot zondag!

Ter info:
Het is helaas niet mogelijk dit weekend vanuit de waalsdorperlaan Renbaan Duindigt te bereiken. De aannemer van de werkzaamheden rondom de Amerikaanse Ambasade lukt het niet om de weg te openen. Dat vinden wij jammer en geven hierbij nogmaals aan, dat u vanaf de Utrechtse baan bij het eerste stoplicht linksaf de Alkemadelaan opgaat richting Scheveningen tot aan het Kruispunt s200 Landscheidingsweg en dan achterlangs via de Buurtweg Renbaan Duindigt bereikt.

Vanaf de A44 bij de Bijhorst rechtsaf richting Scheveningen, daarna neemt u de afslag (Afslag: Bronovo ziekenhuis). Waarbij u eindigt bij de rotonde de Scheve Kruik. Daar dient u zich weer om te draaien de wegop richting Amsterdam, tenslotte neemt u dan de eerst volgende afslag: Duindigt/Duinhorst.
De omleidingen zijn aangegeven met een Geel bord 1.

Programma Duindigt 15 oktober – Word-document

Programma Duindigt 15 oktober PDF-File