Dag van het Paard

 

Renbaan Duindigt – Dag van het paard

 dag van het paard

Zondag 1 september 2019

Renbaan Duindigt organiseert op zondag 1 september 2019 een vernieuwde “Dag van het Paard”. Deze gezellige familiedag voor jong & oud zal in het teken staan van SNELHEID! 

Zie hoe Josh Clemens met zijn paarden over de baan scheurt, terwijl hij met zijn team allemaal gave stunts uithaalt en ontdek hoe het Horseboard Showteam het “Wereldsnelheidsrecord” gaat proberen te verbeteren! Tijdens de pauze’s kun je zelf een heuse valtraining ervaren en wandelen langs de verschillende leuke kramen.

Naast deze spectaculaire shows komt er een prachtig Friezen carrousel, laten IJslanders zien hoe hard ze in telgang over de baan knallen en zijn er diverse leuke activiteiten voor kinderen aanwezig! Uiteraard ontbreken de dravers en renpaarden op deze dag niet en zullen er mooie koersen plaatsvinden.

Kortom: tijdens de Dag van het Paard is er genoeg te beleven voor jong & oud!

—-> Bestel hier tickets met korting online <—-

Shows tijdens “Dag van het Paard”

Josh Clemens stuntteam

Josh is een Brabantse cowboy die met zijn paarden de meeste geweldigste stunts uithaalt. Hij gaat verdere dan vele andere. Achter het paard, bovenop het paard, naast het paard, alles is mogelijk. Ook laten zij zien hoe hard een barrelrace gaat en hoe flexibel een paard om palen kan buigen.

dag van het paard

Foto: Josh Clemens Stuntteam

Horseboarding Showteam – Wereldsnelheidsrecord

Op een skateboard achter het paard: een fantastische nieuwe sport. Maar, dit is nog niet alles! Op deze dag gaat dit team proberen het Wereldsnelheidsrecord te verbeteren. Thuis is dit al gelukt, dus wij hebben er alle vertrouwen in dat we dit record tijdens “Dag van het Paard” in de boeken kunnen schrijven!

dag van het paard

Foto: Horseboarding showteam

De Black Pearls – Friezen carrousel

Tijdens een wervelende show laten 8 prachtige Friezen zich van hun beste kant zien. Geniet hoe de Frieze paarden samen met hun elegante amazones laten zien hoe mooi dit paardenras is!

dag van het paard

Foto: De black pearls

IJslanders

Wie kent ze niet? Die stoere, kleine paarden met wapperende manen en die bijzondere gangen: Tölt en Telgang. De ruiters laten zien hoe gemakkelijk het is om een biertje te drinken op een töltend paard. Daarnaast laten ze zien hoe veelzijdig IJslanders zijn: boogschieten vanaf het paard, rechtop staan zonder enig tuig en een demonstratie van een keiharde telgang!

dag van het paard

Foto: Maaike van der Linden

Valtraining

Iedere ruiter heeft het wel eens meegemaakt: van je paard vallen! Tijdens deze dag heb je de mogelijkheid om mee te doen aan een valtraining. Je leert hoe je valt en waar je aan moet denken. Na deze valtraining ben je nooit meer bang om te vallen! Kom langs de demo’s in de pauze.

dag van het paard

 

Loterij voor goede doel: Manege Madurodam

Ieder jaar heeft de “Dag van het Paard” een loterij voor een goed doel. Het goede doel voor 2019 is Manege Madurodam: een manege waar volwassenen en kinderen met een beperking therapeutisch paard kunnen rijden. Er zijn prachtige prijzen te winnen, met als hoofdprijs een rit op een heuse duo-sulky!

dagvanhetpaard4

Draverijen & rennen

Uiteraard ontbreken Duindigt’s eigen draverijen en rennen niet tijdens deze feestelijke dag! Tussen de shows door kun je wedden op paarden of gewoon genieten van de spanning: ‘wie gaat er als eerste eindigen?’

Dag van het paard   Dag van het paard

Foto’s : Lovephotography

 

Het marktplein

Kraampjes

Op het centrale plein staan er verschillende marktkraampjes met allerlei paardenspullen. Wat dacht je van kleding, halsters, boeken, sieraden. Leuk om even langs te lopen en wie weet sla jij je slag vandaag!

Catering

Tijdens deze dag zijn er diverse foodtrucks aanwezig die zorgen voor een heerlijke maaltijd of snack. Uiteraard kun je op de tribunes en bij de catering ook terecht.

Meet&Greet

Ja, je mag vandaag ook paarden aaien en fotograferen! In de “overwinnaarscirkel” mag je op de foto met de snelle paarden van het Horseboardteam of de prachtige friezen. En we hebben ook nog 2 kamelen die graag een selfie met je maken.

 

dag van het paard

Foto: Lovephotography

Programma

De poorten gaan open vanaf 11 uur.

Van 12.00 tot 17.00 uur

Het volledige programma volgt eind juli.

—-> Bestel hier tickets met korting online <—-

 

Prijzen                                                               Online                        Aan de deur

Toegang Volwassenen                                          € 11,00                                € 15,00

*Toegang 65+                                                       € 9,00                                 € 12,50

Toegang kinderen                                                 € 5,00                                  € 7,50

*Op vertoon van een 65+ pas.

 

Bij elk kaartje voor de Dag van het Paard krijgt u een gratis toegangsbewijs voor 1 van de racedagen in 2019 t.w.v €9.-.

 

Bezoekersinformatie

Mindervaliden

Voor mindervalide bezoekers is er een aparte parkeerplaats. >>>>

Honden

Honden zijn welkom mits ze aangelijnd zijn en de hondenpoep wordt opgeruimd. Wij verzoeken u wel de honden bij de paarden uit de buurt te laten.

Pinnen

U kunt pinnen bij de kassa voor entree en vaak wel bij een aantal standhouders en de catering. Bij een aantal kleine punten kan alleen met contant worden afgerekend, dus het is handig om contant geld mee te nemen.

EHBO

Op de Dag van het Paard is er EHBO en een team van BHV-ers aanwezig.

Parkeren

Er is veel parkeermogelijkheid aanwezig en parkeren is gratis. Gezien het grote aantal bezoekers dat wij verwachten, vragen wij u om zoveel mogelijk met het Openbaar Vervoer en de fiets te komen.

Infobalie

Bij onze infobalie kunt u terecht voor al uw vragen (deze is aanwezig op het marktplein).

 

—-> Bestel hier je ticket met korting online <—-